Nollsuicid

Stöd för deprimerade, information om akuthjälp för dig som bär på självmordstankar, efterlevandestöd samt information för suicidprevention. Hur orkar man leva vidare när det är som mörkast? Var man hittar hjälp när man mår som sämst? Hur överlever man när en anhörig tagit sitt liv?

Stockholms Stadsmission startar ny terapiverksamhet för unga män

Kategori: Vart finns hjälp?











Stockholms Stadsmission startar ny terapiverksamhet för unga män En rad rapporter som publicerats den senaste tiden visar att allt fler unga mår psykiskt dåligt. Fram till idag finns flera mottagningar specialiserade på unga tjejers psykiska ohälsa. Men även killar behöver hjälp. Nu öppnar Stockholms Stadsmission Sveriges första mottagning för unga män i manlig regi.

Den 13 oktober öppnar Mottagningen för unga män sina portar för killar i behov av stöd eller som helt enkelt bara vill prata med någon utomstående. Verksamheten är ett treårigt projekt, finansierat av Allmänna arvsfonden, med målsättning är att stötta unga män i åldrarna 16-25 år genom personlig terapi som leds av manliga psykoterapeuter.

- Killar har svårare än tjejer att visa att de behöver hjälp. Men vi vet att behovet av stöd är lika stort bland unga män som hos unga kvinnor genom vår erfarenhet från Stadsmissionens Terapicenter för unga, säger Jan Löwdin, psykoterapeut och projektledare på Mottagningen för unga män.

Stadsmissionens Terapicenter för unga har hjälpt hundratals ungdomar att klara av vardagen. Terapicenter bedrivs idag med hjälp av 30 frivilliga terapeuter. Men med halvårslånga köer får ungdomarna vänta på hjälp. Med de nya resurserna från Allmänna arvsfonden hoppas man nu på att kunna komplettera Stadsmissionens Terapicenter och ge fler unga män tillgång till psykoterapeutisk behandling.

- Från start kommer vi att ha tre anställda psykoterapeuter på mottagningen men tanken är att vi ska växa efter hand med hjälp av volontärer. Vi söker både manliga legitimerade terapeuter och män som genomgår utbildning just nu och därför kan använda oss som handledare för att bli legitimerade, avslutar Jan Löwdin.

Idag finns det en brist på terapiverksamheter enbart inriktade på unga män. På längre sikt syftar projektet även till att undersöka om det finns ett samband mellan övervikten av kvinnliga behandlare i de vårdande yrkena och unga mäns obenägenhet att söka hjälp för psykiska svårigheter.

Välkommen till invigning
Om du vill veta mer om Stockholms Stadsmissions nya verksamhet är du välkommen till invigningen av Mottagningen för unga män på Munkbrogatan 2 i Gamla Stan tisdagen den 13 oktober kl 12.30. Där kommer Marika Markovits, Stockholms Stadsmissions Direktor, tillsammans med projektledare Jan Löwdin, berätta mer om den nya mottagningen.

Om samtalen vid Mottagningen för unga män
Samtalen är kostnadsfria för gymnasieelever och arbetslösa, annars kostar ett samtal 60 kr.

För mer information kontakta:
Jan Löwdin, projektledare Mottagningen för unga män, Stockholms Stadsmission
Tfn 070-769 98 20
[email protected]

Tillfälligt telnr tills egna telefoner är installerade:
08-650 15 74

Yvonne Borg, kommunikationschef, Stockholms Stadsmission
Tfn: 070- 458 09 66
[email protected]

Hemsidan hittar du här

Kommentarer


Kommentera inlägget här: