Nollsuicid

Stöd för deprimerade, information om akuthjälp för dig som bär på självmordstankar, efterlevandestöd samt information för suicidprevention. Hur orkar man leva vidare när det är som mörkast? Var man hittar hjälp när man mår som sämst? Hur överlever man när en anhörig tagit sitt liv?

Idag är ingen vanlig dag

Kategori: Efterlevande

..för det är Pappas födelsedag
Det känns lite tungt idag. Jag kan inte sätta ord på känslan riktigt. Saknad, sorg över det som hänt och en saknad över att inte ha en frisk Pappa att fira idag. Väldigt virriga känslor och det känns mer som en olustkänsla. Länge sedan jag kände så. Känslan av att det inte hade behövt vara såhär kryper på. Att det skulle kunna varit annorlunda. Att han skulle kunna blivit frisk. Konstiga känslor då jag för längesedan accepterat att det som hänt har hänt. Men samtidigt tänker jag - kan man någonsin acceptera en död som kunnat undvikas? Jag vet inte. Jag tror inte det finns något svar på den frågan. En död i suicid är inte som någon annan död och ingen annan än den som förlorat någon nära i suicid kan förstå vad det innebär.
****
Överlag mår jag bra numera. Idag är bara en sådan dag när jag blir påmind och det gör ont i mitt hjärta. Min sambo frågade om vi inte skulle åka till graven eller hedra honom på något sätt. Men jag har sagt nej. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Kanske stöter jag det bara ifrån mig. Jag vet att jag lever på genom att lägga det som hänt åt sidan. Jag har bearbetat sorgen och känner mig klar med den. Men känslan av att det borde vara annorlunda är svårare att göra sig av med.
****
Idag var en sådan dag då jag kände för att skriva av mig.
Jag ser på statistiken att ni är inne ofta, trots att jag skriver så sällan.
Hur har ni det där ute?
Goa kramar till er!

Kommentarer

  • Babyborderline säger:

    Styrkekramar till dig! Ibland gör det ju mer ont än andra dagar och det måste det väl göra. Kanske kan man inte lägga hela sorgen åt sidan, men kanske kan man lägga åt sidan precis så mycket som man inte orkar, och bara bära på den biten man klarar av för stunden? En liten bit i taget växer man, och tillslut så är man nästan som hel men med helt nya erfarenheter och insida. Jag hoppas att det är så i alla fall. Kramar,

    2012-01-18 | 17:46:01
    Bloggadress: http://babyborderline.wordpress.com

Kommentera inlägget här: