Nollsuicid

Stöd för deprimerade, information om akuthjälp för dig som bär på självmordstankar, efterlevandestöd samt information för suicidprevention. Hur orkar man leva vidare när det är som mörkast? Var man hittar hjälp när man mår som sämst? Hur överlever man när en anhörig tagit sitt liv?

1500 marschaller

Kategori: Vad är på gång?

Ytterligare en människa som kämpar för att förhindra suicid.
En ny sida har startats på Facebook - 1500 marschaller.
Så här beskrivs sidan.
.
"Varje år begår ca 1500 personer självmord i Sverige - 4 personer/dag, 29 personer/vecka, 125 personer/månad - 1500 VARJE ÅR!!! Jämför med trafikoffer, ca 350 personer/år, och där finns en uttalad "Nollvision" från våra politiker, men ännu INGEN gällande självmord! Vet du att det dör 40 gånger fler i självmord än av "yttre våld" i Sverige varje år?! Nu är det DAX att uppmärksamma ALLA politiker som bestämmer, om detta, så därför hoppas jag vi ALLA tillsammans kan göra denna MANIFESTATION och få uppmärksamhet för en "nollvision" även gällande självmord, ok? TILLSAMMANS ÄR VI STARKA:re!!!
Jag kommer att se till att marschaller tänds varje söndag i Sthlm (så många jag kan och har råd med INNAN sponsorer och folk kan hjälpa mig uppnå 1500, så åtminstone 29 st varje söndag som då får symbolisera de som tagit sitt liv den gångna veckan eller kommer att begå självmord kommande vecka!!!).
.
För att komma till sidan klicka här.

Kommentarer

  • Peter Dorch säger:

    TACK! Tillsammans är vi STARKA:re <3 <3 <3 Peter

    2010-11-27 | 21:38:06
    Bloggadress: http://www.1500liv.se

Kommentera inlägget här: