Nollsuicid

Stöd för deprimerade, information om akuthjälp för dig som bär på självmordstankar, efterlevandestöd samt information för suicidprevention. Hur orkar man leva vidare när det är som mörkast? Var man hittar hjälp när man mår som sämst? Hur överlever man när en anhörig tagit sitt liv?

Från bantning till suicid

Kategori: Fakta kring suicid









Jag blir skrämd när jag tittar på olika bloggsidor där unga tjejer bloggar om sina ätstörningar och viktminskningskamper. 

Att man kan svälta sig själv till döds är de flesta införstådda med. Kanske inte lika många vet om att ätstörningar är ofta en bakomliggande orsak till suicid
 
Av denna anledning vill jag uppmärksamma läsare om detta. 


Ätstörningar 

Ungdomars oro och vilsenhet inför tillvaron och den egna identiteten riktas ofta mot kroppen och utseendet. Utifrån existerande ideal och förebilder känner  sig många tonårsflickor missnöjda med hur de ser ut och försöker därför att banta. De lägger ner mycket tid och tankemöda på vad de bör och inte bör äta. Mellan en och två procent av tonårsflickorna lider av antingen anorexi eller bulimi. Anorektiska flickor drabbas ofta av depressioner och självmordsrisken för dessa flickor är tjugo gånger högre än för ungdomar generellt sett. Nya forskningsrön har visat att även pojkar kan utveckla både anorexi och bulimi.

 


 

Behöver du hjälp med din situation eller är orolig för en anhörig kan du vända dig till Riksföreningen Anorexi/Bulimi

Hemsida:

www.abkontakt.se

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här: