Nollsuicid

Stöd för deprimerade, information om akuthjälp för dig som bär på självmordstankar, efterlevandestöd samt information för suicidprevention. Hur orkar man leva vidare när det är som mörkast? Var man hittar hjälp när man mår som sämst? Hur överlever man när en anhörig tagit sitt liv?

Kurs i suicidprevention

Kategori: Vad är på gång?

suicidprevention
Utskriftsvänlig versionSkicka till en kompis
Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland ungdomar mellan 15-24 år. Total dör 1500 personer varje år till följd av självmord. Det innebär att var sjätte timme tar någon sitt liv. Det är tre gånger fler än de som dör i trafiken varje år.

tre viktiga dagar

Vi vet hur man skall släcka bränder, vi vet vad vi skall göra när någon faller i en vak, vi kan hjärtlungräddning, men vad gör vi när någon säger ”Jag skall ta mitt liv”? Den här kursen är livsviktig för den handlar om att rädda liv. Många liv. Ditt möte med ungdomar i kris kan bli avgörande för ett helt liv. Kursen kommer att ge dig en bättre beredskap i mötet med den psykiska ohälsan bland ungdomar och arbetet för suicidprevention. Regeringens mål är tydligt, vi måste jobba mot en nollvision när det gäller suicid. Här måste alla krafter till och inte minst efterfrågas den kompetens vi har inom folkbildningen.

en kurs för dig

Den här kursen är viktig för dig som jobbar i skola, kyrka, socialtjänst, fritidsverksamhet, vårdcentral, eller på annat sätt möter ungdomar i ditt arbete.

program

Program för kursen hittar du i vår broschyr (Du kan även ladda ner broschyren överst till höger här på sidan.).

boka platser

Mer information hittar du till höger i under Kursen i korthet. Där hittar du bland annat en ansökningstalong som du kan ladda ner.

schema

Schemat för kursen ser normalt sätt enligt följande:

tis 09:30-17:00

ons 08:30-17:00

tor 08:30-15:00

 

lärare

Kursens lärare:

Birgitta Lundborg
Birgitta är beteendevetare och arbetar med våra uppdragsutbildningar. Hon började på Liljeholmen hösten 2007.» Läs mer
Else-Marie Törnberg
Else-Marie Törnberg är arbetande ordförande för Västsvenska Nätverket för Suicidprevention (WNS). Hon är lärare, mediepedagog och studerar också ...» Läs mer
Sanna Detlefsen
Sonny Wåhlstedt

Studieort: Rimforsa
Kursansvarig: Birgitta Lundborg.
Kurstilfällen: 9-11 mars 2010
Kontakt & bokning: Boka platser på 0494-797 00 eller e-posta påinfo@liljeholmen.nu.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: