Nollsuicid

Stöd för deprimerade, information om akuthjälp för dig som bär på självmordstankar, efterlevandestöd samt information för suicidprevention. Hur orkar man leva vidare när det är som mörkast? Var man hittar hjälp när man mår som sämst? Hur överlever man när en anhörig tagit sitt liv?

800 dör i suicid per dag i Kina

Kategori: Fakta kring suicid
(Foto: ELISABETH ZINGG/AFP/Getty Images)
.

En ny studie visar att självmord nu är den vanligaste dödsorsaken bland unga kvinnor på den kinesiska landsbygden.

.

Enligt Radio Free Asia (RFA) rapporterade Kinas officiella tidning, Beijing Daily uppgifter om att 150 000 självmord och mer än en miljon försök till självmord inträffar på den kinesiska landsbygden. Informationen tillkännagavs på ett seminarium på Tsinghua-universitetet i början av året.


Enligt professor Jing Jun vid avdelningen för sociologi på Tsinghua-universitetet är antalet självmord tre gånger högre på landsbygden än i städer, och 25 procent högre för kvinnor än för män. Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor mellan 15 och 34 år.Inget land ska kunna kalla sig "utvecklat" när en miljon av deras medborgare varje år tycker att självmord är deras enda alternativ.


Läs en kinesisk kvinnas berättelse om sitt liv och om varför hon försökte ta sitt liv här.

 

 

 

Kommentarer

  • Syster säger:

    Väldigt intressant information du hittar! Läser alla dina inlägg i bloggen. Tack för det jobb du gör.    Kramar från syster till dotter =)

    2009-10-28 | 18:44:09
    Bloggadress: http://alskadsaknad.blogspot.com

Kommentera inlägget här: